OPERAZIONE SALVATA
MARCO CARLUCCI BIO

Marco Carlucci, poliedrik filmmaker nga Roma  me eksperience në sektorin televiziv  dhe kinematografik, tërheq  vëmendjen e mediave  me kortometrazhe, “Eva51” e “IN.TE” të realizuara për sisteme të reja të komunikimit të cilat permenden në komente të rëndësishme si te Cinecitta’ Internet Film Festival, Ultracorti di Wind , Festival di Bellaria. Në 2004  realizon një kortometrazh në filmin, “Mund të më quash Virgilio” që merr çmimin e parë në Festivalin e Kortometrazhit të Romës dhe merr pëlqime edhe në fushën ndërkombetare. Bashkëpunon në menyre të qendrueshme  më produksione kinematografike dhe televizive në realizimin e spoteve, formateve dhe dokumentarëve. Në 2005 krijon PRIMAFILM,  një rreth krijues  i prodhimit dhe post-  prodhimit me objektivin të krijojë dhe drejtojë  në mënyrë të plote projekte audio – vizive të pavaruara. Në 2007 firmos regjinë e pare me filmin me metrazh të gjatë të pavarur “Pika e kuqe” e realizuar nëpërmjet teknologjive të reja  dixhitale  dhe inovative, risi formulash të bashkëprodhimit privat. Në kolonën zanore bashkëpunojnë midis të tjerëve edhe L’Aura dhe Delta v. Filmi deklarohet “film me interes kulturor” nga Ministria  e Trashegimisë Kulturore dhe merr një përgjigje shumë të mirë të publikut duke arritur çmimin e parë tek “Escalator Sky”, njohjen e Cinemas Europa si filmi më i votuari i rrethit Agiuscuola, inserimin në rrethin “Ekranet e Cilësisë”  dhe një emërim në Ciak d’Oro si vepra e parë më e mirë.  Bëhet gjithashtu  një rast mediatik që të ketë parashikuar “exploit” e vërtetë të Beppe Grillo-s me Vday.  Vazhdojnë  projekte me impakt të fortë social si Dukic Day Dream , dokumentar  me "filtër grimcash", por mbi të gjitha “Sporchi da morire” (Të pisët deri në vdekje), film dokumentar ndërkombetar mbi asgjësimin e mbeturinave, pajisjeve për djegien, ndotjen të nanogrimcave, rreziqet për shendetin dhe alternativa të mundshme me Stefano Montanar dhe Antonieta Morena Gatti ekspertë botëror të patologjive të shkaktuara nga nanogrimcëzat dhe Prof.  Paul Connet, guru botëror i strategjisë “Zero Waste”. Ky film projekt, i vetëm në llojin e tij , pas 6 muajsh projektim arrin më shumë se 50.000 spektatorë  dhe rinjohje në nivel botëror si Silver Remi  Award në World Film Festival Houston – SHBA. Te numërta videoklipet muzikore dhe dokumentarët të realizuara  për artistë të rëndësishme  shpesh të lidhur nga përmbajtje të forta sociale. Marco Carlucci bashkëpunon edhe si tutor teknik  dhe docent në projekte didaktike “new media”  dhe në teknologjitë dixhitale të aplikuara në prodhim , post prodhim  dhe shpërndarje të pavarur. Parashikuar për 2015 dalja e “La centesima scimmia”, (Majmuni i njeqindtë), film dokumentar të denoncimit mbi krizen ekonomike dhe sociale europiane dhe “Piano piano on the road” (Dalëngadalë në rrugë), film dokumentar mbi rrugëtimin shëtitës të pianistes Alessandra Celletti.

VIDEO SHOWREEL
 

Riconoscimenti:

Special Award Festival Latino Americano de Colombia 2002

Premio Speciale RIFF AWARDS 2003 - Videoclip AFRICA TRACE

Premio Speciale Festival del Videoclip 2004 Videoclip AFRICA TRACE

Menzione speciale Cinecittà Internet Festival 2004 - Cortometraggio Eva51

Menzione speciale al Festival di Bellaria 2004 - Cortometraggio IN.TE

Menzione speciale Ultracorti di Wind - Cortometraggio IN.TE

Menzione speciale al Festival Maremetraggio di Trieste - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Mirto d’oro Rassegna Cinematografica Poggio Mirteto 2004 - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Finalista Roma Film Corto 2004 - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Menzione speciale alla Rassegna Nazionale della Fotografia Cinematografica 2004 - Puoi chiamarmi Virgilio

Selezionato per il LAIFA 2005 Los Angeles Italian Film Festival - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Primo premio al Festival del Cortometraggio online 2005 – Roma - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Menzione speciale “Ischia Film Festival 2005” - Cortometraggio Puoi chiamarmi Virgilio

Premio Speciale “Volere Volare 2005 – il meglio del made in Italy” – Casina Valadier – Roma

Premio Film rivelazione BAFF2007 - Lungometraggio Il punto rosso

Premio Europa Cinemas – Media Programme de l’Union Europenne – Lungometraggio Il punto rosso

Premio innovazione formula produttiva BAFF 2007 - Lungometraggio Il punto rosso

Premio “Cinema e Musica” - Lungometraggio Il punto rosso

Premio “RomaVideoClip 2008 – Videoclip Stralunata

Premio Speciale “Festival del Cinema Giovanile Indipendente 2009” - Lungometraggio Il punto rosso

Premio “RomaVideoClip 2009 – Videoclip Povia

Premio “RomaVideoClip 2010 – Videoclip Alexia

Premio Speciale “Festival del Cinema Giovanile Indipendente 2010”

Premio Cinecittà per l’impegno sociale “Festival di Venezia 2010”

Premio RomaVideoclip2011 – Videoclip Modà

Premio Film Documentario dell'anno- Circeo Film Festival - Sporchi da morire"

Premio Speciale Latina Film Commission - “Film Doc Sporchi da morire”

Finalista al Social Word Film Festival 2012 – “Film Doc Sporchi da morire”

Silver Remi Award - World Fest Houston – “Sporchi da morire”

International Award "Roma Videoclip 2012" – Eurofobia

Premio Speciale “il cinema incontra la musica” 2014 – “Piano piano on the road”

Premio per il Social Web 2015 - Music Video “Chi comanda il mondo”

Menzione Speciale –Filmaker International Festival 2015 – “La centesima scimmia”